Branza si rosii, branza cu rosii. Una din felurile de mancare preferate ale romanilor. Asa ca de ce sa nu le iei si sa le trantesti intr-o tava captusita cu aluat fraged, si sa le lasi sa aibe o petrecere privata in cuptor jumatate de ora, timp in care tu te pregatesti pentru o masa cu gusturi simple dar bune? Enjoy the tomatoes! 😀

Timp de preparare | 15 minute |
Timp de gatire | 30 minute |
Portii |
tarta cu diametrul de 27cm
|
Ingrediente
- 1 aluat de tarta http://www.ioana-liviana.ro/retete/aluat-fraged-frantuzesc-sau-cel-mai-bun-aluat-dintre-toate/
- 100 grame branza sarata [eu am folosit telemea de vaca]
- 200 grame branza de vaci
- 50 grame smantana [puteti pune si mai multa daca va place]
- 1 praz
- 1 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1.5 lingurita piper mozaic [sau dupa preferinte; sare nu am mai pus insa daca vreti mai sarata puteti pune]
- 10 rosii cherry
Ingrediente
|
![]() |
Etape
- Branzeturile, smantana, prazul si verdeturile le-am pus intr-un robot de bucatarie pentru a fi amestecate cu piperul si sarea dupa gust.
- Le-am lasat sa fie maruntite si amestecate bine.
- Am asezat aluatul intr-o tava de tarta, am adaugat crema de branza, si rosiile cherry taiate in jumatati deasupra. Am bagat la cuptor 30 minute [sau pana se rumeneste partea de sus a tartei] Bon appettit!