Am super-super-pacatuit! Daca tot m-am aventurat pe taramul pastelor facute in casa, am zis hei, hei … hai sa facem si un hamburger de la A la Z. Ma rog, nu ca ar fi mare greutate sau operatie pe creier. Mai bine zis am zis hai sa fac niste chifle cu carne de vita in care mai pun eu ce mi se pare interesant, si daca tot ma chinui cu ocazia asta, hai sa nu stric totul cu un ketchup banal. Asa ca am facut si sosul Arby, pe baza de bulion, si sosul Carolina cu mustar.
Rezultatul, a fost exceptional! Gusturile tuturor ingredientelor … priceless! Recomand pentru o placere nevinovata de pranz intr-o duminica lenesa!

Timp de preparare | 15 minute |
Timp de gatire | 15 minute |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 400 grame carne de vita tocata
- 1 bucata ou
- 3 lingurite sare
- 2 lingurite piper
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1 lingurita ceapa granulata
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1 lingurita oregano
- 1/2 lingurita ghimbir
- 2 bucati castraveciori murati
- 4 foi salata verde
- 4 felii rosii
- 4 bucati chifle
Ingrediente
|
![]() |
Etape
- Carnea se amesteca cu toate condimentele si cu oul. Puteti pune ce condimente va plac. Daca nu va place de exemplu oregano, il puteti inlocui, sau puteti doar sa puneti sare si piper daca nu vreti sa fie prea aromata carnea. Facem 4 turtite de diametrul chiflelor, punem in tigaia incinsa pt 5 - 10 minute [in functie de cat de bine facuta vreti sa fie carnea], intorcand de pe o parte pe alta. Cu 2 minute inainte sa luati carnea de pe foc, puneti si felia de cascaval deasupra si lasati-o sa se topeasca. [daca vreti, puteti pune si cateva inele subtiri de ceapa in tigaie pana se calesc usor]
- Chifla o taiati pe jumatate, punem salata, felia de rosie, carnea cu cascavalul [optional si ceapa], feliile de castraveciori, sosul Arby si sosul Carolina. MEGA BON APPETIT!