Am luat acum ceva vreme un dressing pentru salate de la Mega Image, cu miere si mustar. Era seara tarziu, nu mai aveam timp sa gatesc nimic, asa ca am trantit in cos o salata, niste rosii, o branza si dressingul respectiv. Ce sa zic? A iesit foarte buna salata. Atat de buna ca m-am mirat. Siti cum e vorba aia ce-i prea mult strica? Parerea asta o am eu cand gasesc ceva foarte gustos in comert. Mi se pare ca daca e prea gustos, e prea nenatural. Ideea e ca de atunci incerc sa nu mai mananc dressinguri din comert. Fiindca au o groaza de uleiuri rafinate de rapita si de soia care sunt inflamatoare pentru corp, pentru ca au o groaza de sirop de porumb, o groaza de sare, o groaza de conservanti, o groaza de arome, etc etc.
Insa, inainte sa arunc sticla, m-am uitat pe ingrediente sa vad ce contine si daca as putea sa fac eu acasa dressingul respectiv. Oh well, atunci mi-am dat si eu seama ca putem sa facem aproape tot ce gasim de cumparat, incomparabil mai sanatos. Da, poate ca uneori nu o sa aibe gustul ala perfect dat de toate aromele sintetice, dar macar stii ca e sanatos. Asa si cu dressingul asta. Pui niste chestii intr-un borcan, amesteci si torni peste salata. Dureaza toata treaba 5 minute. Zau ca nu e greu!

Timp de preparare | 5 minute |
Portii |
portie
|
- 1 lingura mustar clasic
- 1 lingura miere
- 1/2 bucata lamaie
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita condimente grecesti (cimbru, menta, oregano, busuioc, piper, ceapa)
- 1 lingura ulei de cocos (sau de masline)
Ingrediente
|
![]() |
- Punem toate ingredientele intr-un borcanel, adaugam zeama de lamaie, punem capacul si amestecam bine compozitia. In cazul in care vreti sa fie mai lichid, puteti adauga si putina apa. Eu am observat ca se repartizeaza foarte ok in salata chiar daca este si nediluat. Bon apetit!