Din seria invartitelor intr-un wok si amestecate cu tot felul de condimente aromate fara nici un fel de bataie de cap, prezentam acum curcanul tras la tigaie cu merisoare si sos de merioare. Eu am incercat reteta cu curcan, insa se poate face la fel de bine si cu pui. In orice caz, reteta e extrem de simpla, singurul lucru migalos fiinda taierea pieptului in cubulete. Dupa asta, totul se intampla in magia wok-ului, sa le dea Dumnezeu sanatate chinezilor ca au inventat asa ceva 🙏!
Combinatia e foarte interesanta, intre carnea alba cu merisoarele confiate dulci si sosul super aromat de soia, merisoare si ghimbir. Un amestec dulce-acrisor picant perfect 😊!

Timp de preparare | 10 minute |
Timp de gatire | 20 minute |
Portii |
persoane
|
Ingrediente
- 450 grame piept de curcan
- 2 linguri ulei
- 20 grame ghimbir [radacina, nu pudra]
- 50 grame merisoare confiate [de la plafar]
- 50 grame alune
- 4 linguri sos de merisoare [tot de la plafar sau magazine de specialitate]
- 3 linguri sos de soia [eu prefer light, mai dulce, de la Mega]
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper mozaic
- 2 lnguri patrunjel tocat
Ingrediente
|
![]() |
Etape
- Pieptul de curcan/pui il taiem cubulete mici. In wok adaugam uleiul, il lasam sa se incinga, adaugal pieptul si amestecam timp de 5 minute.
- Radacina de ghimbir o taiem super subtire, si o adaugam in wok, impreuna cu merisoarele confiate
- Alunele le maruntim [ eu am folosit mojarul] si le adaum in wok. Adaugam si sosul de merisoare, sosul de soia, sare si piper dupa gust, si amestecam inca 5-7minute, pana se face pieptul complet. Se poate servi cu orez sau cartofi alaturi. Bon appetit!