Chipsuri de cartofi la cuptor cu lime si piper cayenne
Chipsuri de cartofi la cuptor, gustoase si picante. Avantaj: cartofii sunt copti, nu prajiti Dezavantaj: dureaza destul de mult
Portii Timp de preparare
2persoane 15minute
Timp de gatire
60minute
Portii Timp de preparare
2persoane 15minute
Timp de gatire
60minute
Ingrediente
Etape
  1. Am taiat cartofii felii de aproximativ 2 mm grosime
  2. Intr-un castron, am amestecat uleiul, sarea, piperul, zeama de lime si condimentele grecesti
  3. Am adaugat cartofii in castron si am amestecat bine totul
  4. Pe tava de cuptor, am asezat o folie de aluminiu, am uns foarte putin cu ulei toata suprafata, si am aseazat feliile de cartofi, una langa alta. Feliile nu trebuie sa se suprapuna. Eu am facut totul in doua transe. Daca aveti doua tavi, cu atat mai bine. Dupa ce asezati cartofi, se da la cuptor la foc mediu, timp de 15 minute.
  5. Dupa cele 15 minute, tava se scoate, si se intorc feliile pe cealalta parte. Daca vi s-au lipit putin, incercati sa ii dezpliti cu ajutorul unui cutit. Se mai dau la cuptor inca 15 minute.
  6. Se scot din tava, se aseaza in farfurie pe un servetel pentru a scapa de urmele de ulei in cazul in care mai sunt. Bon apetit!

Daca ti-a placut tie, arata-le si prietenilor tai :

Apreciază:

Apreciere Încarc...