In cazul in care ai urmarit serialul Dinastia Tudorilor, trebuie neaparat sa citesti cartile scrise Philippa Gregory!
In cazul in care iti place istoria Angliei, trebuie neaparat sa citesti cartile Philippei.
In cazul in care iti plac pur si simplu romanele istorice romantice dar care in acelasi timp te fac sa calatoresti in timp, si sa te transpuna intr-o scena veridica a vietii in Anglia Evului Mediu, la fel, trebuie neaparat sa citesti cartile Philippei 😀

Cine este Philippa Gregory?

Philippa Gregory este o romanciera istorica britanica, nascuta pe 9 ianuarie 1954, in Nairobi, Kenya, ce s-a mutat impreuna cu familia inapoi in Anglia cand avea 2 ani. Mi s-a parut foarte tare sa aflu ca a fost considerata o rebela a scolii in care a invatat, avand note mediocre la geografie, engleza si … istorie 😀. A facut jurnalismul la Cardiff, a lucrat ca intern la ziar, s-a inscris la facultate la literatura engleza, dupa care s-a mutat la cursul de istorie. A lucrat dupa aceea la radioul BBC, si-a dat doctoratul in literatura secolului al 18-lea si a predat la diferite universitati din Anglia. In viata privata a divortat de 2 ori si s-a casatorit de 3 ori, iar acum locuieste la propria ferma de 100 acri, impreuna cu sotul, cei 2 copii din casatoriile anterioare, si cei 4 copii vitregi.

Romane de Philippa Greogry

Momentan, am doar doua dintre cartile ei citite, pentru care urmeaza sa scriu cate un articol, dar chiar si asa, dupa doar doua carti, pot sa spun ca m-am indragostit de ea!

Eu am descoperit-o pe Philippa Gregory dupa ce am aflat de filmul The Other Boleyn Girl (2008). Dupa cum am scris in prima propozitie, daca ti-a placut Dinastia Tudorilor, si te fascineaza viata lui Henry al VIII-lea, atunci e o carte buna pentru tine. Desi a scris romane in a caror actiune se petrece in diferite perioade, majoritatea acestora se invart in jurul perioadei Tudorilor [1485 – 1603].

De-abia dupa ce am devorat prima carte insa, mi-am dat putin interesul si am aflat ordinea in care ar trebui citite cartile ei 🙄 Asa cum a scris ea insasi ordinea o trec si eu mai jos, in cazul in care este interesat cineva.

Ordinea cartilor de Philippa Gregory

The Plantagenet and Tudor Novels
The Lady of the Rivers
The White Queen
The Red Queen
The Kingmaker’s Daughter
The White Princess
The Constant Princess
The King’s Curse
Three Sisters, Three Queens
The Other Boleyn Girl
The Boleyn Inheritance
The Taming of the Queen
The Queen’s Fool
The Virgin’s Lover
The Last Tudor
The Other Queen

The Order of Darkness Series
Changeling
Stormbringers
Fools’ Gold

The Tradescant Series
Earthly Joys
Virgin Earth

The Wideacre Trilogy
Wideacre
The Favoured Child
Meridon

Lectura placuta tuturor! 😀

Lasă un răspuns