Si am ajuns si primavara aceasta in vizita la Gradina Botanica din Bucuresti, din pacate inainte sa infloreasca pe deplin trandafirii, dar la timp sa prind inca irisii infloriti. Ce sa zic, Gradina Botanica era … la fel ca intotdeauna: un parc mare, cu multe flori la intrarea in cadrul Gradinii si de-a lungul aleii care duce in partea centrala, unde sunt plantati trandafiri… ca doar sunt florile preferate ale romanilor, nu? Mereu m-am intrebat de ce nu profita pe deplin de intreaga suprafata, sa amenajeze macar in fiecare an o mica portiune in care sa planteze si alte flori, sau sa faca cateva aranjamente ca doar acum pe net gasim idei de gradinarit frumoase si ieftine, dar deh, cine sunt eu sa ma bag chestii ce tin de administrarea si organizarea locului? Mai pe scurt, de fiecare data cand merg la Gradina Botanica, am un sentiment de familiaritate, un sentiment ca totul e la locul lui fix asa cum a fost si anul trecut. Nici nu ma mai astept sa vad ceva nou. Doar ca imi plac florile :D. Asa ca ma duc sa vizitez in continuare.

Ceea ce nu prea mi-a placut anul acesta in schimb, a fost ceea ce am gasit in sere. Am prins serele deschise, si am zis hai sa le vizitam si pe ele, ca nu mai intrasem de mult. Iarasi, nu ma pricep la organizare, dar efectiv mi s-a parut ca toate plantele erau efectiv puse alandala una langa alta, intr-un mod dezordonat, fara nici o atentie la detalii. Nu mi-a placut faptul ca plantele aveau toate frunzele patate de cum si-au creat carare picaturile de apa prin praful de pe ele. Poate ca asa e normal sa se intample intr-o sera, habar n-am, insa, aspectul atat de prafuit m-a facut sa ma simt ca ma plimb printr-un sediu mare al Postei Romane [un alt loc unde gasim plante retro imense in ghivece imense, care la fel, nu sunt ingrijire aproape in afara de udat].

Poate ca lumea nu viziteaza locul asta prea mult, poate nu sunt bani pentru asa ceva, poate ca angajatii gradinii nu sunt platiti suficient… poate, poate, poate. Insa, la cum se planteaza acum panselute prin oras, in curand nu va mai fi o mare diferenta intre un parc de cartier si parcul Gradina Botanica :D. Pacat. Dar aia e! Daca iti plac florile, o plimbare pe an merita sa te indrume acolo.

Lasă un răspuns