5Cred ca toata lumea a auzit macar o data, in treacat, termenul de”numerologie” si s-a intrebat hmm, wtf is that? Si de ce ai fi vreodata interesat de cifre si numere cand toata viata am fugit la matematica  de integrale si derivate si alti radicali aiuriti? Cu ce m-ar ajuta pe mine sa stiu asa ceva?

Ce este numerologia? 

Conform DEX-ului: NUMEROLOGÍE s. f. știință a numerelor, care, apelând la complicate legi ale matematicii astrale, servește astrologilor pentru definirea destinului uman. (< fr. numérologie).

Istoria numerologiei:

Unde isi are originea numerologia? Evident, nu exista un raspuns clar. In toate sursele se spune ca este o stiinta veche de peste 10.000 de ani, sisteme matematice diferite fiind folosite din antichitate in Egipt, Babilon, China, India, Grecia.

Forme de numerologie:

Numerologia Cabala: considerata a fi cea precisa,  mai folosita pentru interpretarea numelor, isi are originile in misticismul ebraic, si este un rod al alfabetului ebraic cu cele 22 de vibratii ale sale, adaptat mai tarziu pentru alfabetul grec, pentru cel roman. Aceasta a fost folosita in secolul 13 de catre adeptii sai pentru a descrifa coduri ascunse din Biblie, si a oferit o noua dimensiune de interpretare cartilor de tarot.

pythagorasNumerologia Caldeeana: originara din Mesopotamia, are o legatura mai stransa cu astrologia, sistemul vedic, dar si cu cabala. Numerologia caldeeana considera ca fiecare litera are o vibratie diferita, cu valoare intre 1 si 8 in functie de puterea energetica, 9 fiind o cifra aparte, separata si folosita rar.

Numerologia Pitagorica: cea mai populara forma de numerologie, dezvoltata de nimeni altul decat Pitagora, care considera ca „intrega lume este construita folosind puterea numerelor”! Hooray! Acesta a folosit acest tip de numerologie pentru a previziona destinul oamenilor, al evenimentelor in anumite locatii, chiar si sa schimbe numele oamenilor pentru a le influenta destinul.

Aceasta forma de numerologie foloseste atat numele cat si data nasterii a persoanei, dupa care urmareste legatura dintre acestea. Sunt folosite vibratiile cifrelor de 1 la 9 in acest caz, numerele maestru, speciale, fiind 11, 22 si 33.

numerologie-pitagorica

Numerologia in secolul XX

Termenul de „numerologie” a fost creat de catre Julia Seton Sears (1862-1950), fondatoare a Bisericii si Scolii Noua Civilizatie, persoana importanta in dezvoltarea miscarii Noua Gandire din punct de vedere ezoteric si metafizic, si care a avut o influenta considerabila asupra lui Fenwicke si Ernest Holmes, fondatorii miscarii Stiinta Religioasa.

Din acel moment, numerologia a inceput sa fie din ce in ce mai populara, atragand tot mai multi autori sa abordeze acest subiect, cum ar fi Ruth A. Drayer,  L. Dow Balliett, Dr. Juno Jordan, Florence Campbell , Lynn Buess, Mark Gruner, Faith Javane, Dusty Bunker, Kathleen Roquemore.

Numere importante in numerologie:

  • Numarul vietii: cel mai important din numerologie, reprezinta directia vietii, calea pe care mergi pe parcursul ei, oportunitatile si provocarile pe care le intalnesti.

Cum se calculeaza numarul vietii: se aduna toate cifrele din data de nastere, rezultatul se reduce pana se obtine o singura cifra.

Exemplu 31.05.1989:

3 +1 + 5 + 1 + 9 +8 +9 = 36 → 3 + 6 = 9

  • Numarul destinuluiarata abilitatile si talentele persoanei, are o puternica legatura cu latura profesionala, cariera.

Cum se calculeaza numarul destinului: se aduna toate cifrele ce corespund literelor ce compun numele complet al persoanei (folosind tabelul de mai sus), si se reduce suma la o singura cifra.

Exemplu Ioana Liviana Badea: 9 + 6 + 1 + 5 + 1 + 3 + 9 + 4 + 9 + 1 + 5 + 1 + 2 + 1 + 4 + 5 + 1 = 67 → 6+7 = 13 → 1+3=4

  • Dorinta inimii: numele e foarte relevant, arata motivul principal pentru care facem anumite alegeri in viata, care este factorul pe care ni-l dorim in viata.

Cum se calculeaza dorinta inimii: se aduma cifrele corespunzatoare vocalelor din numele persoanei, si se reduce totul la o singura cifra.

Exemplu Ioana Liviana Badea: 9 + 6 + 1 + 1 + 9 + 9 + 1 + 1 = 37 → 3+7=10 → 1

  • Numarul personalitatii: arata prima impresie pe care o au celelalte persoane in momentul in care ne intalnesc.

Cum se calculeaza numarul personalitatii: se aduma cifrele corespunzatoare vocalelor din numele persoanei, si se reduce totul la o singura cifra.

Exemplu Ioana Liviana Badea: 5 + 3 + 4 + 5 + 2 + 4 = 60 → 6

Concluzie:

Nu stiu cu ce ar putea ajuta numerologia. Pe mine m-a atras ideea din curiozitate, un joc matematic ciudat care iti deschide tot felul de interpretari, asupra multor aspecte din viata. Partea freaky e ca, sunt multe lucruri care se potrivesc cu realitatea. Sau poate e doar un joc de manipulare si auto-sugestie. Habar n-am, nu detin adevarul absolut, nici nu imi doresc sa il stiu. Pentru mine insa, e un domeniu ce imi starneste interes, si care ma face uneori sa ma gandesc la anumite aspecte ale eului meu interior, la felul in care reactionez uneori, la ceea ce imi doresc cu adevarat. So, it’s cool for me!

One thought on “Despre numerologie si istoria ei”

Lasă un răspuns