Stateam intr-o seara si curatam mai multe fructe, printre care si un mango super copt si juicy. Dupa ce l-am curatat si am indepartat pulpa, am observat ca samburele meu avea o crapatura pe intreaga latura a acestuia si chiar se vedea si samanta din interior. Evident, am zis ok, hai sa facem un mic moment de biologie, sa vedem samanta cu totul, asa ca am indepartat intreaga „carapace” ca sa studiez.

 

Si surpriza: samanta era si incoltita!. Mi se pare sincer fascinant cum fiecare lucru din lumea asta vrea sa supravietuiasca si sa perpetueze specia, asa ca am intrat pe youtube, si am cautat cum se planteaza un mango din samanta:

Destul de simplu, ca doar aveam deja samanta, aveam un ghiveci cu pamant, asa ca l-am plantat… fara prea mari sperante. Dar dupa cateva saptamani, YEY! Mango al meu crestea, si avea in varf doua iluzii de frunzulite. Dupa ceva timp au aparut si alte frunzulite, se tot inalta, iar acum, este un mini-mini-copacel, foarte dragut de un verde inchis foarte frumos 😀

Asa ca, daca dati peste o samanta de mango crapata … sa stiti ca o puteti arunca intr-un ghiveci. De restul se ocupa Mama Natura!

PS: daca vreti sa curatati mango-ul mai usor …

Lasă un răspuns