De cateva luni am inceput sa invat cate ceva despre caligrafie. Totul bine si dragut, doar ca am inceput direct sa exersez caligrafia cu penita.  Not as easy as it seems dupa cum am mai zis si pe aici. Dar, am descoperit ca exista si carioci speciale, cu varf de pensula, create pentru ilustratii, dar si pentru acest tip de caligrafie.

Caligrafia cu pensula este de fapt, un tip specific de caligrafie Chinezeasca, care se presupune ca este practicata de acum 6000 de ani, dar pentru care au fost facute atestari documentare de undeva de prin anul 300 i.e.n. Este considerata o arta fiind intrecut una dintre probele de examinare imperiala, dar care in prezent, isi pierde pe zi ce trece atractia in randul elevilor.

Se pot gasi si la noi in magazinele pentru oameni draguti si creativi astfel de pensule „chinezesti”, insa, am gasit cand ma plimbam prin Cora, un set de carioci cu varf de pensula [aproximativ 11lei]. Daca vreti carioci profi, atunci cam singurele care sunt la noi in tara sunt cele de la Tombow, care au un varf subtire, si unul tip pensula, dar care costa peste 10lei bucata, in functie de cum prindeti ofertele speciale.

Treaba e destul de simpla in teorie, diferenta de grosime rezulta din aplicarea unor presiuni diferite, tuse subtiri in sus, tuse groase in jos. In practica insa, e dificil pana iti formezi mana, si pana ajungi sa controlezi presiunea pusa pe pensula.

In orice caz, odata ce prinzi catusi de putin cum merge treaba, e doar o joaca frumoasa de copil, ce te poate relaxa intr-o pauza de respiro la serviciu de exemplu 😀

Enjoy it all!

 

Lasă un răspuns