salata-balsamica-cu2

Totul a inceput cand am descoperit Fabio Pizza. Am mancat la ei o tarta cu branza si rosii uscate. Ala a fost momentul cand mi s-a pus pata pe rosiile uscate si am zis ca trebuie neaparat sa imi cumpar si eu. Au si magazin plin cu bunataturi de unde poti sa iti cumperi tot felul de branzeturi sau mezeluri italienesti. Si asa mi-am cumparat intr-o zi, un borcan mare de rosii uscate in ulei de masline :D.YEY!  Am ajuns acasa mi-am facut un grande senvis cu branza si rosii uscate deasupra …. si nu mi-a placut. Total dissapointment. Am mai incercat sa fac o data paine cu rosii uscate si busuioc. O dezamagire si mai mare (by the way, trebuie neaparat sa invat sa fac paine).

Dar, intr-o seara cand am facut chipsuri de cartofi la cuptor cu lime si piper cayenne, m-a lovit inspiratia! Am zis hai sa incerc sa mai fac ceva cu rosiile alea ca si asa le tin degeaba in frigider. Si am facut un sos dip pentru cartofi foarte, foarte bun! Adevarul e ca un sos de genul asta, nu prea aveam cum sa il stric. Asa ca aveti reteta mai jos. Believe me, merita!

untitled-design1 untitled-design2 untitled-design3

Imprima reteta
Sos dip cu rosii uscate si busuioc
Un sos dip foarte aromat, cu rosii uscate si busuioc proaspat, care poate fi combinat foarte bine cu o garnitura de cartofi.
Specific Italian
Timp de preparare 10 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Specific Italian
Timp de preparare 10 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Etape
  1. Bagam toate ingredientele in robotul de bucatarie, adaugam zeama de la lime si mixam pana obtinem o pasta omogena. Nu am mai adaugat ulei fiindca rosiile uscate erau imbibate in suficient ulei. Bon apetit!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: