reteta de paste ravioli facute in casa cu branza de capra si bacon

De cand sunt mica mi-au placut pastele. Orice fel de paste, oricum ar fi fost gatite. Tin minte cum facea mama spaghete simple, cu sos de rosii si ceapa si mi se parea cea mai buna mancare din toata lumea asta mare, atat de buna incat dupa jumatate de ora dupa ce mancam, ma duceam pe furis cu o furculita si mai luam inca jumatate de portie :D.

Probabil va fi cea mai stabila relatie de dragoste din intreaga mea viata. Asa ca am continuat periplul, cu o noua fomula. Treaba e ca am cumparat o forma de facut ravioli [cica] dar aveam pofta de carbonara. Asa ca am facut … un mix de ravioli carbonara. Nu prea avea cum sa iasa ceva nasol ce-i drept …. paste, bacon prajit, smantana si parmezan … succes 1000%!

Ce mi se pare un pic descurajant, este ca la fel ca si la ceilalti ravioli pe care i-am facut, dureaza putin pana intinzi aluatul, si formezi ravioli bucata cu bucata. DAR, gustul compenseaza timpul :D. Asa ca e o reteta pe care o recomand pentru o zi de weekend.

 

Imprima reteta
Ravioli carbonara
Categorie Feluri principale
Specific Italian
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 15 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Pentru ravioli
Pentru ravioli carbonara
Categorie Feluri principale
Specific Italian
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 15 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Pentru ravioli
Pentru ravioli carbonara
Etape
  1. Se amesteca faina, cu sarea, 3 galbenusuri si uleiul. Se framanta pana se obtine un aluat elastic, care poate fi intins usor. Daca e nevoie se mai adauga ulei sau faina dupa consistenta.
  2. Branza de capra se rade sau se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu mararul tocat si cu putin piper macinat. In functie de preferinte puteti lasa branza simpla, sau puteti inlocui mararul cu oregano sau ce va place.
  3. Se intinde o bucata de aluat, se aseaza pe forma de ravioli, se pune o lingurita de branza si se formeaza ravioli-ul.
  4. Dupa ce se formeaza ravioli din tot aluatul, se pun in apa care fierbe pentru aproximativ 7 - 8 minute. Se incearca daca s-au fiert, si dupa aceea se strecoara din apa.
  5. Intr-o tigaie punem pe foc baconul taiat fasiute. Eu l-am lasat sa se prajeasca mai mult. Separat se bat doua oua cu un praf de sare, se adauga peste parmezanul ras, si smantana. Se amesteca totul pana devine ca o pasta.
  6. Punem ravioli in tigaie, peste baconul acum semi-crocant, adaugam si amestecul de oua-smantana-parmezan. Amestecam totul usor, pentru 3 - 4 minute, pana se coaguleaza oul.
  7. Peste ravioli din farfurie am mai presarat putin parmezan ras, si putin piper. Bon appetit!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: