Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline

Paste de dovlecei…ei bine da! Am riscat, am incercat, dar m-au si incantat. Nu prea am fost niciodata o mare fana a dovleceilor. Cumva s-ar putea spune ca nu prea sunt romanca fiindca fac parte din categoria aia minoritara de compatrioti carora nu le plac dovleceii pane cu mujdei. Dar chiar si asa, mi s-a parut interesanta ideea de a face spaghete din legume, chiar daca legumele la care facem referire sunt reprezentate de ciudatul dovlecel.

Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline

E la moda acum tot curentul asta anti-gluten. Vorba aia, cand am vazut pe ambalajul mezelurilor lu’ nenea CrisTim ca nu contin gluten, am zis clar, e serioasa treaba! Pentru ca na, daca nu ar serioasa, nu ar avea de ce sa specifice lipsa glutenului pe un produs care in mod normal… nu ar trebui sa contina de fel gluten, nu? In orice caz, curent la moda sau nu, dupa vreo 2-3 carti citite si o serie de articole “stiintifice”, am zis ok, hai sa incercam sa reducem consumul glutenului nu pentru ca ar fi fost o problema atat de mare daca ar fi existat in natura in continuare in cantitatile de acum 100 ani, ci pentru ca alimentele de astazi au fost modificate atat de anormal de mult incat da, treaba e serioasa (recomand cartea Alimente care ucid creierul de dr. Permutter pentru mai multe detalii sinistre).

Asa ca am cumparat o jucarie asemanatoare celei de aici, si anume, aparatul de spiralat legume. Treaba e simpla: infigi leguma in tepi 😞, rotesti manivela ca la masina de tocat carne si gata! Ai in farfurie spaghete silfide de ce vrei tu. O alternativa mult mai sanatoasa la graul modificat genetic din spaghetelor din comert, zic. Iar spre apararea dovlecelului, trebuie sa mai spun ca in reteta de mai jos nici macar macar nu mai are un gust pregnant, asa ca e numai bine si pentru minoritarii-nemancatori-de-pane ca mine 😁. Stiu ca pastele vor fi intodeauna paste adevarate daca vor fi facute din faine de grau, cu ou si ulei ca la mama lor. Insa chiar si o data daca dati o sansa si spaghetelor vegetale, nu veti fi dezamagiti! Enjoy!Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline

 

 

Imprima reteta
Paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline
Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline
Categorie Feluri principale
Specific Mediteranean
Timp de preparare 15 Minute
Timp de gatire 30 Minute
Portii
Persoane
Categorie Feluri principale
Specific Mediteranean
Timp de preparare 15 Minute
Timp de gatire 30 Minute
Portii
Persoane
Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline
Etape
  1. Ceapa, pieptul de curcan, ardeii kapia, rosiile si maslinele se toaca marunt, dupa preferinte, si se pun pe foc cu putin ulei de masline, pana se gateste pieptul de curcan. Se condimenteaza cu sare, piper, si alte mirodenii, si se adauga putin suc de rosii sau bulion diluat in putina apa.
    Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline
  2. Se adauga pastele de dovlecei si se amesteca usor cu restul ingredientelor. Se mai gateste doar 5 minute dupa adaugarea dovlecelului. Bon appétit!
    Reteta paste vegetale de dovlecei cu piept de curcan si masline

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: