Cocos! Suntem asaltati de cocos nu-i asa? Ulei de cocos, lapte de cocos, apa de cocos, suc de cocos, masti pentru ten si par cu cocos, cosmetice cu cocos, mancare cu cocos, etc, etc, etc. It’s everywhere! Cocosul a ajuns sa fie un fel de grumpy cat. Apare o data la 3 posturi pe timeline-ul din Facebook. Da, e sanatos. Are si el partea lui de juicy-juicy goodies. Insa am vrut si eu sa cumpar din comert apa de cocos care se stipuleaza ca este extraordinar de benefica bla bla. Am gasit? Nu, evident. Am vrut sa cumpar lapte de cocos. Lapte de cocos adevarat, nu bauturi dinalea in cutii de carton de lapte cu tot  felul de chestii adaugate si pline de zahar. Am gasit? Da, am gasit. Dar 12 lei pentru 350ml, parca nu prea iti vine sa iti iei in fiecare zi.

Asa ca am zis hai sa incercam sa facem acasa, cat de greu poate sa fie? Nu e foarte greu. Singurul impediment din punctul meu de vedere este ca stai destul de mult sa cureti partea maronie a cocosului. De fapt, nici nu sunt foarte sigura de ce trebuie indepartat, so cred ca daca viitoare o sa il blenduiesc direct asa.

Laptele de cocos a iesit foarte ok, foarte gustos. Cocosul care ramane il puteti baga la cuptor sa se evapore apa dupa care puteti face repede si o prajitura cu cocos, insa lucrul cel mai tare mi s-a parut ca a fost faptul ca pe peretii blenderului a ramas ulei de cocos!! Din 400 grame de cocos au iesit 30 – 40 grame de ulei? L-am folosit pe post de crema de maini. Ulei de cocos mai natural de atat, nu prea are cum sa fie, nu? 😀

Enjoy!

Imprima reteta
Lapte de cocos home-made
Categorie etc
Timp de preparare 30 minute
Portii
ml
Ingrediente
Categorie etc
Timp de preparare 30 minute
Portii
ml
Ingrediente
Etape
  1. Am aruncat partea maronie a bucatilor de cocos. Am pus in blender jumatate din apa si jumatate din cocos, le-am blenduit pana s-au maruntit bine. Cu ajutorul unui tifon am scurs apa din blender. Cocosul ramas in tifon poate fi folosit la prajituri sau poate fi bagat la congelator. Am repetat procesul si pentru a doua jumatate de cocos. Laptele de cocos poate fi pastrat la frigider maxim 3 zile. Recomand sa fie tinut in sticla de sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: