Reteta desert cu biscuiti si crema de unt
Un dulce simplu de facut si foarte gustos (cui nu ii place untul??!?) Atentie! Bomba calorica!
Portii Timp de preparare
6persoane 20minute
Timp de asteptare
1-2ore
Portii Timp de preparare
6persoane 20minute
Timp de asteptare
1-2ore
Ingrediente
Etape
  1. Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile de ou, esenta de vanilie, si pudra de cacao. Se amesteca totul bine, pana cand se topeste zaharul, si totul capata aspectul unei creme fine.
  2. Luam un biscuite, il inmuiem in lapte 3, 4 secunde, cat sa devina pufos doar la exterior. Pe o parte a acestuia intindem putina crema, acoperindu-l cu un alt bisuite inmuiat, Practic, se face un sir indian luuuuuung de biscuiti, uniti intre ei de crema de unt cu cacao.
  3. Sirul de biscuiti se aseaza in picioare, de preferat pe un platou dreptunghiular. Nu am avut platou intins… a trebuit sa ma adaptez ­čśÇ
  4. Daca mai aveti putina crema, puteti adauga un strat pe toata suprafata biscuitilor.
  5. Se acopera si se da la frigider timp de o ora, doua, pana se intareste crema (sau pana rezistati) Bon appetit!
Notitele retetei
  • daca nu vreti sa va chinuiti, optati pentru biscuitii de dimensiuni mai mari. Eu am luat clasiciii Petit Beurre, care au totusi o suprafata destul de mica.
  • nu trebuie sa inmuiati biscuitii prea mult in lapte, fiindca e posibil sa se rupa cand intindeti crema pe ei.
  • eu sugerez sa nu puneti un strat foarte gros de crema intre biscuiti. Fiind facuta preponderent din unt, este destul de greoaie, si trebuie compensata de biscuiti.

Daca ti-a placut tie, arata-le si prietenilor tai :

Apreciaz─â:

Apreciere Încarc...