Biscuiti? Biscuim, Maria Ta!

Nu cred ca exista persoana care sa nu aibe declansatorii aia super speciali catre copilarie :D. Stii tu, gustul ala intalnit doar acasa, desertul pe care ti-l facea mama sau bunica, mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor … lcururile alea pe care nu le poti descrie daca te-ar intreba cineva, dar care, atunci cand le simti, actioneaza ca niste butoane magice ce ZBANG! Esti teleportat instant intr-o varianta mult mai tanara a ta, undeva intr-o perioada in care doar te bucurai de lucruri atat de simple … o prajitura, un gust, o aroma. Anyway, asta mi se intampla mie cu prajitura asta. Nici macar nu stiu cum se numeste, nu am stat sa caut pentru ca nu prea conteaza pentru mine numele ei. E doar prajitura aia pe care mi-o facea mama sau bunica (… si care niciodata nu rezista prea mult in frigider 😀 ).

Multumesc, mamman!


Imprima reteta
Reteta desert cu biscuiti si crema de unt
Un dulce simplu de facut si foarte gustos (cui nu ii place untul??!?) Atentie! Bomba calorica!
prajitura cu biscuiti si unt
Categorie Deserturi
Timp de preparare 20 minute
Timp de asteptare 1-2 ore
Portii
persoane
Ingrediente
Categorie Deserturi
Timp de preparare 20 minute
Timp de asteptare 1-2 ore
Portii
persoane
Ingrediente
prajitura cu biscuiti si unt
Etape
  1. Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile de ou, esenta de vanilie, si pudra de cacao. Se amesteca totul bine, pana cand se topeste zaharul, si totul capata aspectul unei creme fine.
  2. Luam un biscuite, il inmuiem in lapte 3, 4 secunde, cat sa devina pufos doar la exterior. Pe o parte a acestuia intindem putina crema, acoperindu-l cu un alt bisuite inmuiat, Practic, se face un sir indian luuuuuung de biscuiti, uniti intre ei de crema de unt cu cacao.
  3. Sirul de biscuiti se aseaza in picioare, de preferat pe un platou dreptunghiular. Nu am avut platou intins... a trebuit sa ma adaptez 😀
    prajitura cu biscuiti si unt
  4. Daca mai aveti putina crema, puteti adauga un strat pe toata suprafata biscuitilor.
    prajitura cu biscuiti si unt
  5. Se acopera si se da la frigider timp de o ora, doua, pana se intareste crema (sau pana rezistati) Bon appetit!
    prajitura cu biscuiti si unt
Notitele retetei
  • daca nu vreti sa va chinuiti, optati pentru biscuitii de dimensiuni mai mari. Eu am luat clasiciii Petit Beurre, care au totusi o suprafata destul de mica.
  • nu trebuie sa inmuiati biscuitii prea mult in lapte, fiindca e posibil sa se rupa cand intindeti crema pe ei.
  • eu sugerez sa nu puneti un strat foarte gros de crema intre biscuiti. Fiind facuta preponderent din unt, este destul de greoaie, si trebuie compensata de biscuiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: