chipsuri-de-cartofi-la-cuptor-cu-lime-si-piper-cayenne-1

Ma rog, sau mai bine zis felii de cartofi la cuptor. Desi mi se par ca sunt prea subtiri pentru a fi felii si prea groase pentru a fi chipsuri. In orice caz, in cazul in care va plac chipsurile, dar totusi nu vreti sa ingerati bombele de grasime din comert, pline de substante de c***t care iti modifica creierul si iti dau dependenta, cartofii astia sunt the healthier way to chips.

Mi s-a parut ca a durat o eternitate pana am terminat de copt doar 5 cartofi. Dureaza mult fiindca trebuiesc lasati 15 minute pe o parte, 15 minute pe cealalta, eu am o singura tava de cuptor, am facut deci in doua transe. Dar, cand ti-e pofta, ti-e pofta, n-ai ce sa faci decat sa astepti.

Au iesit foarte buni. Adica, au iesit ca niste chipsuri, insa care chiar aveau gust de cartof. Putin picanti de la piperul cayenne, aromati de confimente si lamaie, chiar buni. Si daca mai faceti cat timp asteptati si un sos dip cu rosii uscate si busuioc …  veti termina de mancat in maxim 10 minute 😀
chipsuri-de-cartofi-la-cuptor-cu-lime-si-piper-cayenne-3

chipsuri-de-cartofi-la-cuptor-cu-lime-si-piper-cayenne-2

Imprima reteta
Chipsuri de cartofi la cuptor cu lime si piper cayenne
Chipsuri de cartofi la cuptor, gustoase si picante. Avantaj: cartofii sunt copti, nu prajiti Dezavantaj: dureaza destul de mult
Categorie Garnituri
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 60 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Categorie Garnituri
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 60 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Etape
  1. Am taiat cartofii felii de aproximativ 2 mm grosime
  2. Intr-un castron, am amestecat uleiul, sarea, piperul, zeama de lime si condimentele grecesti
  3. Am adaugat cartofii in castron si am amestecat bine totul
  4. Pe tava de cuptor, am asezat o folie de aluminiu, am uns foarte putin cu ulei toata suprafata, si am aseazat feliile de cartofi, una langa alta. Feliile nu trebuie sa se suprapuna. Eu am facut totul in doua transe. Daca aveti doua tavi, cu atat mai bine. Dupa ce asezati cartofi, se da la cuptor la foc mediu, timp de 15 minute.
  5. Dupa cele 15 minute, tava se scoate, si se intorc feliile pe cealalta parte. Daca vi s-au lipit putin, incercati sa ii dezpliti cu ajutorul unui cutit. Se mai dau la cuptor inca 15 minute.
  6. Se scot din tava, se aseaza in farfurie pe un servetel pentru a scapa de urmele de ulei in cazul in care mai sunt. Bon apetit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: