Nu prea e nimic de spus. Daca tot ai determinarea si obraznicia sa faci acasa o monstruozitate cu multe calorii, fix asa cum iti place tie … pai atuci bal sa fie! Vorba aia, faci hamburgeri home-made si nu amesteci putina faina cu drojdie si un ou sa iti faci si chiflutele tale? Ba da, normal ca amesteci! Pentru ca trebuie sa ai experienta home-made pana la capat! 😀

Cert e ca pentru mine a meritat efortul. Nu prea se mai compara nimic in ziua de astazi cu lucrurile pe care le faci in propriul tau cuptor, dupa propriul tau gust. Asa ca aveti mai jos reteta super simpla de chifle pentru hamburgeri / sandwichuri / etc.

Enjoy!


Imprima reteta
Chifle pentru hamburgeri
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 15 minute
Timp de asteptare 10 minute
Portii
chifle mici
Ingrediente
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 15 minute
Timp de asteptare 10 minute
Portii
chifle mici
Ingrediente
Etape
  1. Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca
  2. Amestecam drojdia cu apa calduta pana se dizolva. Adaugam zaharul si uleiul, oul, sarea si faina. Amestecam si framantam 5 minute. Daca e nevoie mai adaugam putina faina pana obtinem un aluat moale, usor lipicios.
  3. Impartim aluatul in 12 parti egale [sau daca vreti chifle mari in 6 parti], si le punem sub forma de chifle in tavi de cuptor, lasand suficient spatiu intre ele pentru crestere. Acoperim cu un prosop si lasam 10 minute la dospit.
  4. Luam prosopul de deasupra, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, si presaram cateva seminte de susan pe fiecare. Punem la cumptor 10 - 15 minute, pana incep sa fie aurii spre - aramii. Bon appetit!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: