Trebuie sa recunosc obsesia mea pentru cartofii dulci. Poate ca se spune ca acceptarea problemei este primul pas spre rezolvarea ei, insa in cazul cartofilor dulci nici vorba de asa ceva. Niciodata! Am spus!

Pe langa faptul ca imi place la nebunie gustul lor, daca stai putin, dai un search, si citesti doua trei articole, afli ca acesti cartofi sunt o alternativa mai buna si mai sanatoasa fata de cartofii albi cu care suntem noi, romanii, obisnuiti. Pe langa substantele comune cu cele ale cartofilor albi, in compozitia celor dulci se regasesc concentratii mai mari de vitaminele A si C, calciu, fosfor, pe primul loc fiind rege potasiul.

Si gust bun, si vitamine si minerale … ce iti poti dori mai mult? O reteta simpla 😀


Imprima reteta
Cartofi dulci cu branza si cascaval
Categorie Garnituri
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30-40 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Categorie Garnituri
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30-40 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Etape
  1. Cartofii curatati i-am taiat in cubulete de 2 cm si i-am pus intr-un castron
  2. Peste cartofi am pus condimentele, uleiul, branza rasa si cascavalul ras si am amestacat totul bine
  3. Intr-o tava de cuptor am pus hartie de copt, am pus cartofii si i-am dat la cuptor 30 - 40 minute, pana au devenit moi. Optional, puteti pune putin patrunjel dupa ce ii scoateti din tava. Bon apetit!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: