Mama mi-a dat reteta pentru aluat minune al planetei: aluat fraged frantuzesc! Extrem de simplu de facut, extrem de gustos, probabil si cu multe calorii, evident. Dar cui ii pasa? Cui nu-i place aluatul cu unt??!?

Imprima reteta
Aluat fraged frantuzesc - sau cel mai bun aluat dintre toate!!!
Specific Frantuzesc
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Timp de asteptare 30 minute
Portii
forma de tarta 30 cm
Ingrediente
  • 250 grame faina
  • 125 grame unt [recomand Covalact 65% grasime fiindca este foarte maleabil]
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
Specific Frantuzesc
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Timp de asteptare 30 minute
Portii
forma de tarta 30 cm
Ingrediente
  • 250 grame faina
  • 125 grame unt [recomand Covalact 65% grasime fiindca este foarte maleabil]
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
Etape
  1. Toate ingredientele se amesteca intr-un castron, si se framanta pana se incorporeaza untul bine. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider minim jumatate de ora [in reteta de la mamman scria 1 ora, dar iese foarte bine si daca sta doar 30 minute]
  2. Se intinde aluatul in forma, se inteapa cu furculita, se da la cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate si se adauga ce ingrediente doriti pentru tarta. Dupa ce se adauga umplutura pe care o vreti, se mai da la cuptor pentru inca 20 - 30 minute. Bon appetit!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: